Sveastäd

Din Lokala Städfirma med stor räckvidd

Offertförfrågan


  Tjänst


  Boende


  Yta (kvm)


  Önskat Datum


  Ort  Meddelande


  Flyttstädning pris

  Vår specialitet.

  Vi är den kompletta städfirman.

  Vi på Sveastäd har varit aktiv sedan 2018. Vi började vår resa som en renodlad flyttstädningsfirma i norra Sverige och expanderade sedan söderut kommande år. 

  Idag är vi inte bara specialister på flyttstäd, vi är en komplett städfirma för privatpersoner, företag och byggprojekt.

  Vår affärsidé har alltid varit att göra det där lilla extra för våra kunder, inte bara ute på arbetsplatsen utan även i bemötande och kundtjänst.

  Hos oss på Sveastäd kan du få hjälp med allt du kan tänka dig. Från Flyttstädning till Veckostädning, från fönsterputs till garagestädning. Och givetvis gör vi även byggstädning, både för privatpersoner och företag, samt utför kontorsstädning, trappstädning och mycket mer.

  Tveka inte på att höra av dig till oss oavsett vilket städbehov du har.

  Välkommen till Sveastäd – din kompletta Städfirma.

  Kostnadsfri offert

  När du hör dig av till oss får du inte bara ett trevligt bemötande från vår härliga personal på kontoret - du får också en helt kostnadsfri offert & rådgivning.

  Fyll i kontaktformuläret eller testa vår Offertkalkylator för att få ett pris direkt.


  Rådgivning & Planering

  När du fått ditt pris och det är dags att boka, tar du kontakt med oss för att gå igenom hur du vill att din städning ska gå till på smidigast möjliga vis. Hos oss kan du räkna med att få en trygg och pålitlig upplevelse från en riktigt bra Städfirma.

  Utförd Städning med full garanti.

  Oavsett om du bokar en flyttstädning, hemstädning eller byggstädning - eller om du blir en regelbunden kund med veckostädning eller städning ute hos ditt företag, så ingår alltid en 'Nöjd Kund-Garanti' på alla våra jobb.

  Om du motförmodan inte skulle vara nöjd, så kommer vi givetvis tillbaka och åtgärdar det kostnadsfritt.

  Städfirma

  Därför ska du anlita Sveastäd – din lokala Städfirma.

  När det gäller att hålla sitt hem eller kontor rent och snyggt, vill man inte kompromissa. Kvalitet och pålitlighet är två saker som står högt på listan. Då är vi på Sveastäd det självklara valet för dig när du ska välja Städfirma. Här är några anledningar till varför:

  Erfarenhet och Kvalitet

  Sveastäd har flera års erfarenhet inom städbranschen. Vi vet vad vi gör och vi gör det bra. Vårt team är utbildat, erfaret och alltid redo att leverera en tjänst utöver det vanliga. Vi förstår att varje kund är unik och vi anpassar våra tjänster efter just dina behov. Vi ser oss själva som en komplett städfirma, helt enkelt.

  Vi prispressar inte – Vi är istället effektiva.

  Vi på Sveastäd tror inte på att vara prispressare. Istället fokuserar vi på att leverera hög kvalitet som du kommer att vara nöjd med. Samtidigt gör vår erfarenhet att vi är effektiva i det vi gör, Vilket minskar på tidsåtgång, våra kostnader och i slutändan dina kostnader som kund.

  Allsidiga Tjänster

  Oavsett om du behöver flyttstädning, veckostädning, byggstäd eller städning av ditt företag, har vi dig täckt. Vi erbjuder en rad olika tjänster för att möta olika behov. Du behöver inte leta efter olika städfirmor för olika typer av städjobb; vi är din one-stop-shop!

  Förtroende och Pålitlighet

  När du anlitar Sveastäd som din städfirma, kan du vara säker på att jobbet blir gjort med högsta möjliga standard. Vi är pålitliga, kommer i tid och gör jobbet effektivt. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg och nöjd med vår tjänst.

  Kundfokus.

  För oss är du inte bara en kund, du är en partner. Vi lyssnar på dina behov och anpassar oss efter dem. Vi är flexibla och kan komma med lösningar som passar just för dig.

  Nästa gång du funderar på vilken städfirma du ska anlita, gör Sveastäd till ditt självklara val. Begär en kostnadsfri offert enkelt, eller slå oss en signal för all typ av rådgivning.

  Välj en pålitlig Städfirma till ditt hem eller företag.

  Att välja en städfirma är mer än bara att hitta någon som kan ta bort damm och smuts. Det handlar om att välja en städfirma som du kan lita på, som förstår dina behov och som kontinuerligt levererar hög kvalitet. Vi kanske skryter nu, men här har du lite fler anledningar till att anlita oss på Sveastäd.

  Professionellt och Diskret.

  Oavsett om du är ett företag eller privatperson, så tycker vi att du förtjänar en smärtfri och diskret städupplevelse. Vi klampar inte in i din lokal eller bostad och släpar runt på tung utrustning.

  Vi arbetar oss runt dina arbetsstationer på ett smidigt och proffsigt sätt, och på samma vis i ditt hem. Det ska inte vara en obekvämlighet att ha städteamet på plats.

  Miljövänliga Produkter

  Vi tror på miljömedvetenhet och som städfirma prioriterar vi användningen av miljövänliga rengöringsprodukter. Detta är inte bara bra för miljön utan också för din hälsa och välbefinnande. Det kanske kostar oss en extra slant, men det tycker vi det är värt.

  Tydlig och Transparent Kommunikation

  Vi tror på öppen och tydlig kommunikation med våra kunder. Från det första mötet till färdigställandet av städningen, håller vi dig informerad om processen, eventuella utmaningar och lösningar.

  Specialiserade Tjänster

  Behöver du särskilda städtjänster som inte erbjuds av alla? Kanske en djupgående rengöring av kontorsutrymmen eller specialbehandling av känsliga material i hemmet? Med vår breda erfarenhet och expertis kan vi hantera även de mest komplexa städutmaningarna.

  Tid är Pengar

  Vi förstår att din tid är värdefull. Därför strävar vi alltid efter att utföra våra tjänster så effektivt som möjligt utan att kompromissa med kvaliteten. Med Sveastäd som din städfirma behöver du inte oroa dig för att städtjänsten ska ta längre tid än nödvändigt.

  Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert.

  Så väljer du rätt Städfirma.

  Att hitta rätt städfirma för din flyttstädning eller återkommande veckostädning är inte alltid det lättaste. Ska man titta på pris eller utförande? Måste man ta den dyraste för att få bra resultat? . Här är några enkla tips för att hjälpa dig att göra ett smart val när det kommer till att anlita en städfirma:

  1. Gott rykte på orten

  Det allra första du bör se över är städfirmans anseende. Kundrecensioner och omdömen på nätet kan ge en bra indikation av hur bra och tillförlitlig en städfirma är. Men, kom ihåg att recensioner på webben inte alltid ger hela bilden, även om en tendens till negativa recensioner sällan är ett bra tecken.

  Ett företag med övervägande positiva omdömen är oftast ett säkert kort. Se också till att du kollar på företagets villkor, hur de behandlar sina kunder och hur de utformar sitt arbete.

  1. Tydlig Offert utan Extra Kostnader

  Ingen gillar otrevliga överraskningar när det kommer till kostnader. Därför är en klar och detaljerad offert viktig att ha.

  Se till att allt som behöver göras är med i offerten, och att det inte finns några dolda extraavgifter. Inom området flyttstädning kan detta vara saker som fönsterputs, rengöring av ugn eller andra tillägg.

  När du jämför olika offertförslag, jämför då helstädningspaket.

  1. Städgaranti

  En bra städfirma erbjuder alltid någon form av städgaranti. Detta är speciellt viktigt när det kommer till flyttstäd men även för veckostäd eller byggstäd. Denna garanti bör säkerställa att om städningen inte godkänns vid besiktning, så kommer arbetet att göras om. En sådan garanti ger dig trygghet och visar att företaget tar sitt ansvar seriöst.

  Genom att beakta dessa tre aspekter, ökar du dina chanser att bli nöjd med din flyttstädning. Det är verkligen värt att göra lite efterforskning.

  Allt det här kan du förvänta dig av oss på Sveastäd. Välkommen att höra av dig!

  Så väljer du rätt Städfirma.

  Lägst pris är inte alltid billigast.

  På Sveastäd har vi en klar filosofi: kvalitet har sitt pris, men det är en investering som lönar sig över tid. När du letar efter en städfirma för dina städuppdrag kan det vara frestande att enbart titta på kostnaden. Visst, alla vill göra en god affär och spara lite pengar.

  Men det är kritiskt att inte bara stirra dig blind på det billigaste alternativet. I städbranschen, liksom i alla yrken där service står i centrum, tenderar du att få det du betalar för.

  Ett lågt pris kan vara inbjudande, men det kan också signalera lägre kvalitet eller gömma framtida, oväntade kostnader.

  Hos Sveastäd hittar du en ideal balans mellan kostnad och kvalitet. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten för att sätta ett lägre pris.

  Vi ser alltid till att allt som bör inkluderas i ett städuppdrag finns med, enligt gällande riktlinjer och rekommendationer. Det innebär noll överraskningar och inga dolda avgifter.

  Våra rimliga priser speglar också det värde vi levererar genom vår omfattande städgaranti.

  Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med städningen, kommer vi att korrigera eventuella problem utan extra kostnad för dig. Det bevisar vår dedikation att alltid leverera toppresultat.

  Så när du ska bestämma dig för vilken städfirma du ska anlita för dina städuppdrag, tänk på att det billigaste alternativet inte alltid är det mest kostnadseffektiva i det långa loppet.

  Med Sveastäd får du en städtjänst där kvalitet och kundnöjdhet alltid är prioriterat, vilket gör oss till det kloka valet som städfirma. Och det bästa av allt? Det behöver inte vara dyrt.

  Lägst pris är inte alltid billigast.

  Veckostädning

  Kombinera Flytthjälp & Flyttstädning

  I den stressiga vardagen kan det vara svårt att hitta tid för städning. Det är här en professionell städfirma som Sveastäd kommer in i bilden. Med god erfarenhet av hemstädning, framförallt veckostädning,  erbjuder vi en regelbunden städ för privatpersoner som håller ditt boende i toppskick. Det finns en mängd fördelar med att anlita en städfirma för Veckostädning.

  Tid är Pengar

  Det gamla talesättet ”tid är pengar” stämmer särskilt väl när det kommer till städning. Det tar tid att hålla ett hem rent och snyggt, tid som du kanske hellre lägger på arbete, fritidsaktiviteter eller tid med familjen.

  Med regelbunden veckostädning från en pålitlig städfirma som Sveastäd får du mer tid över till det som verkligen räknas.

  Kvalitet och Pålitlighet

  Att anlita oss på Sveastäd som ditt val av städfirma innebär också att du får tillgång till en tjänst som håller hög kvalitet. Sveastäd har lång erfarenhet av städning och strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar. Med veckostädning kan du vara säker på att varje vrå av ditt hem blir skinande rent, vecka efter vecka.

  Kostnadseffektivitet

  Många tror att det är dyrt att anlita en städfirma för veckostädning, men sanningen är att det kan vara en kostnadseffektiv lösning. Tack vare vår erfarenhet och effektivitet kan Sveastäd erbjuda högkvalitativ veckostädning till ett rimligt pris.

  Och eftersom städningen sker regelbundet, hinner hemmet knappt bli smutsigt innan vi kommer dit igen och gör rent igen!

  Flexibilitet och Anpassning

  Ett annat starkt argument för att välja Sveastäd är flexibiliteten. Sveastäd erbjuder anpassade städscheman som passar just din livsstil och ditt behov.

  Om du behöver extra städning en vecka eller vill hoppa över en annan är det inga problem. Det gör oss till den städfirma som verkligen lyssnar på sina kunder.

  Städgaranti

  Med Sveastäd får du också en städgaranti som ger dig fullständig sinnesro. Om något inte är upp till standard kommer vi att åtgärda det utan extra kostnad. Detta är ett kännetecken för en städfirma som tar sitt ansvar på allvar.

  Veckostädning kan vara en riktig livräddare i en hektisk vardag. Det frigör tid, ger dig ett alltid rent hem och kan faktiskt vara mer prisvärt än du tror.

  Sveastäd erbjuder en högkvalitativ, flexibel och pålitlig veckostädning som gör ditt liv både enklare och mer angenämt. Anlita en städ​_firma du kan lita på. Anlita Sveastäd.

  Vad kostar flyttstäd

  Städfirma Pris

  Vad kostar det att anlita en städfirma?

  Att anlita en städfirma kan vara en tidsbesparande och effektiv lösning för allt från flyttstädning till regelbunden hemstädning. Men en fråga som ofta dyker upp är: Vad kostar det egentligen? För att svara på det har vi satt ihop denna översikt som berör olika aspekter av städtjänster och deras prissättning.

  Notera att dessa priser är endast exempel både från oss på Sveastäd men framförallt generellt i branschen.

  Prissättning av olika städtjänster

  Priset för att anlita en städfirma kan variera beroende på typen av städning och vilken städfirma du väljer. Här är några grundläggande kategorier:

  Flyttstädning

  Priset sätts oftast per kvadratmeter och kan variera från cirka 30 kr/kvm till 50 kr/kvm. För en bostad på 70 kvm skulle det kunna kosta omkring 2 800 kr.

  Veckostädning

  Regelbunden veckostädning är vanligtvis billigare än enstaka städuppdrag. Priset kan sättas per timme och ligger ofta mellan 180-300 kr/timme, inklusive RUT-avdrag.

  Fönsterputsning

  Priserna för fönsterputsning kan variera kraftigt, men en generell tumregel är att det ligger mellan 300-500 kr/timme inklusive RUT-avdrag. Ju större fönster, mer komplexa lösningar som till exempel fönster på hög höjd kan kosta ännu mer än så.

  Specialiserad städning

  Vissa städtjänster som djuprengöring av kök eller badrum kan vara mer komplicerade och därmed också dyrare. Timpenningen här kan sträcka sig mellan 250-500 kr/timme, inklusive RUT-avdrag.

  Timpenning

  Generellt sett varierar timpenningen mellan 180-500 kr per timme inklusive RUT-avdrag, beroende på komplexitet och kvalitet. En vanlig hushållsstädning kan vara åt det lägre hållet, medan specialiserade tjänster kan kräva en högre timpenning.

  RUT-avdraget i Sverige

  RUT-avdraget är en stor fördel i Sverige där du kan dra av 50% av arbetskostnaden för städningen. Det mesta av kostnaden för städtjänster utgörs av arbetskostnader, vilket gör att det faktiska priset ofta halveras tack vare avdraget. Dock gäller detta inte för företag och dödsbon.

  Att anlita en städfirma kan vara både en tidssparande och kostnadseffektiv lösning. Med möjligheten till RUT-avdrag blir det ännu mer förmånligt. Om du vill ha en exakt offert för just din städsituation, rekommenderar vi att du kontaktar en städfirma för att diskutera dina behov och önskemål.

  RUT-Avdrag Städfirma.

  Information om RUTavdrag när du anlitar Städfirma för Flyttstädning.

  Användning av RUT-avdrag vid bokning av städtjänster med Sveastäd

  Om du anlitar Sveastäd för Flyttstäd får du vanligtvis möjligheten som privatperson att använda dig av RUT-avdraget, vilket reducerar arbetskostnaden med 50%.

  Vad är RUT-avdraget?

  RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Detta är en skattereduktion som syftar till att göra det mer ekonomiskt överkomligt att anlita tjänster inom dessa områden.

  Hur RUT-avdraget fungerar med städtjänster

  När du anlitar Sveastäd som din städfirma kommer RUT-avdraget oftast att appliceras direkt på din faktura. Detta betyder att allt extra pappersarbete elimineras, vilket gör hela processen enklare och mer bekväm för dig.

  Hur mycket kan du spara?

  För närvarande kan du dra av upp till 50% av arbetskostnaden, med ett tak på 50 000 kronor per år och person. Om arbetskostnaden för en städning exempelvis är 4 000 kronor, skulle din faktura minskas med 2 000 kronor tack vare RUT-avdraget. Det är dock viktigt att dubbelkolla dessa siffror med Skatteverket, eftersom reglerna kan förändras.

  Vilka kan dra nytta av RUT-avdraget?

  I stort sett alla som betalar skatt i Sverige kan utnyttja RUT-avdraget. Det inkluderar dig, din make/maka eller sambo, förutsatt att ni är folkbokförda på samma adress.

  Undantag från RUT

  Det är viktigt att notera vilka tjänster som inte är berättigade till RUT-avdrag. Exempelvis inkluderar det:

  • Transportkostnader och taxa för fordon
  • Körningar till återvinningsanläggningar
  • Hantering av dödsbon
  • Städtjänster i företagslokaler
  • Inköp av städprodukter från butiker

  Om du har några tvivel angående en offert, kan du alltid rådgöra med Skatteverket för att få klarhet i saken.

  Varför välja  Sveastäd?

  Att anlita en professionell städfirma innebär mer än bara en ren och fräsch bostad. Det handlar också om att säkerställa att du tar full nytta av förmånliga skatteavdrag.

  Flyttstädning Tips

  Tips inför Flyttstädningen

  Om du planerar att ta hand om din flyttstädning själv, så har vi på Sveastäd några tips att dela med dig:

  1. Planera noggrant: Börja med att skapa en checklista över alla de rum och områden som måste städas. Det minskar chansen att du glömmer bort någon viktig del.
  2. Samla dina städredskap: Försäkra dig om att du har allt som behövs för att utföra städningen. Det inkluderar en hink, skrubborste, rengöringsmedel, trasor och en dammsugare.
  3. Börja från ovan: Inled städningen med att dammsuga tak och väggar. På det sättet undviker du att störa redan rengjorda områden med nytt damm.
  4. Särskild fokus på kök och badrum: Dessa områden tenderar att vara de smutsigaste. Var extra noggrann med att städa bakom och under apparater i köket, samt rengöra kakel och fogar i badrummet.
  5. Fönsterputsning: För bästa resultat, använd en fönsterskrapa och ett speciellt fönsterrengöringsmedel.
  6. Gör rent skåp och garderober: Töm ut allt och rengör hyllorna. Se även till att de blir ordentligt torkade.
  7. Återställ boendet: Om du har utfört förändringar eller orsakat mindre skador/slitage, se till att försöka åtgärda dessa innan besiktning. 

  Genomgång av slutkontroll: Innan du lämnar bostaden, gå igenom alla utrymmen en sista gång för att försäkra dig om att inget har missats.

  Följ dessa råd för att förenkla din flyttstädning avsevärt!

  Tips inför Flyttstädningen

  Pris Flyttstäd

  Fast pris på Flyttstäd

  Den mest efterfrågade offerttypen vi ger för flyttstäd och andra städtjänster

  Det är något vi starkt stödjer, eftersom det skapar en ömsesidig trygghet och ställer höga krav på oss som städföretag när det gäller effektivitet och kvalitet.

  Här är några anledningar till varför du bör välja fast pris för din flyttstädning:

  1. Förutsägbarhet: Med ett fast pris är du säker på kostnaden från början, vilket eliminerar risken för dolda avgifter eller oväntade kostnader. 
  2. Ekonomisk planering: När du känner till den totala kostnaden i förväg kan du enklare sätta upp en budget och hantera dina finanser i samband med flytten.
  3. Stressfri upplevelse: Ett fast pris tar bort stressen som kommer med att behöva övervaka tiden och oroa sig för att jobbet kan förlängas och därmed kosta mer.
  4. Öppen kommunikation: Ett fast pris är vanligtvis förknippat med en tydlig beskrivning av vad som ingår i tjänsten, vilket minimerar möjligheten för missförstånd mellan dig och tjänsteleverantören.
  5. Effektivitet: Företag som erbjuder fasta priser brukar ha en effektiv och välplanerad strategi för att avsluta jobbet inom den avtalade tidsramen. Att överskrida den tid som avtalats är negativt både för företaget och för dig som kund.

  Genom att ge fasta priser plyttstäd ser vi till att du som kund känner dig tillfreds och säker, inte bara före och under flytten, men även efteråt.

  Fast pris på Flyttstäd
  Flyttstäd

  Flyttstäd

  Vad som omfattas i ett flyttstäd kan variera, men det finns en generellt accepterad branschnorm som fastighetsägare och hyresvärdar brukar hålla sig till. Denna norm ger en god inblick i vilken städnivå och vilka arbetsmoment som kan förväntas av en hyresgäst vid utflyttning.

  När du anlitar oss på Sveastäd för ditt flyttstäd, är vår filosofi att ‘allt ingår’ i det fasta priset. Om din hyresvärd eller den nya ägaren av din bostad inte har några extra specifika krav, så hanterar vi det utan att lägga på några ytterligare kostnader.

  Med oss behöver du alltså inte stressa över mindre detaljer. Vi tar hand om hela ditt flyttstäd, så att du kan koncentrera dig helt på din flytt.

  Checklista Flyttstäd

  Flyttstädning är nog den mest omfattande städningen du kommer göra i ditt liv och det är lätt att glömma något. Här är en detaljerad checklista som kan vara till hjälp om du planerar att göra städningen själv, eller om du vill veta vad som normalt sett inkluderas i en professionell flyttstädning.

  1. Allmänt i alla rum

  • Dammsug och moppa alla golv.
  • Torka ner alla lister, dörrar och dörrkarmar.
  • Gör rent fönster, fönsterbrädor och karmar.
  • Torka av vägguttag och strömbrytare.
  • Rengör in- och utsidan av alla garderober, skåp och lådor.
  • Ta bort spikar, skruvar och krokar från väggar och tak.

  2. Kök

  • Avfrosta och rengör kyl och frys. Torka alla hyllor och lådor.
  • Gör rent ugn, häll och köksfläkt. Glöm ej fläktens filter!
  • Rengör diskmaskinen, både inuti och utanpå.
  • Rengör alla skåp och lådor, både in- och utvändigt.
  • Torka av bänkytor och väggar från matrester och fläckar.

  3. Badrum

  • Skrubba toalett, handfat och badkar eller dusch.
  • Gör rent kakel och fogar.
  • Tvätta golvet, speciellt kring toalettområdet.
  • Rengör spegeln och eventuella badrumsskåp.
  • Se till att avloppen är fria från hår och smuts.

  4. Sovrum och vardagsrum

  • Dammsug och torka alla golv.
  • Rengör fönster och fönsterkarmar.
  • Torka lister, hyllor och andra ytor.
  • Gör rent in- och utsidan av garderober och skåp.

  5. Tvättstuga

  • Rengör tvättmaskin och torktumlare, både inuti och utvändigt.
  • Rengör tvättmedelsfack och filter.
  • Moppa golvet runt maskinerna.

  6. Balkong eller uteplats

  • Sopa och tvätta golvet.
  • Rengör eventuell utemöblering.
  • Töm blomlådor om sådana finns.

  7. Förråd och garage

  • Sopa och torka golvet.
  • Ta bort oönskade objekt och skräp.
  • Rengör hyllor och andra förvaringsutrymmen.

  8. Extra Tips

  • Ta med alla personliga tillhörigheter.
  • Återställ eventuella ändringar som du har gjort i bostaden, till exempel om du har målat eller tapetserat, enligt hyres- eller köpeavtal.
  • Gå igenom alla rum en extra gång för att vara säker på att ingenting har blivit kvar eller missats.

  Med denna checklista till hands kommer din flyttstädning att bli både grundlig och effektiv om du tar dig an den själv!

  Verkar det jobbigt? Mycket att göra? Låt proffsen fixa det. Ta kontakt med oss idag för en gratis offert på din flyttstädning.