Sveastäd

Experten på Flyttstädning

Offertförfrågan


  Tjänst


  Boende


  Yta (kvm)


  Önskat Datum


  Ort  Meddelande


  Flyttstädning pris

  Vår specialitet.

  Vi är bäst på Flyttstädning.

  Trots att Sveastäd idag är en fullservice-städfirma, började vi som specialister inom flyttstädning. Detta har lett till att vi ligger i framkant när det gäller resultat, effektivitet och kundtillfredsställelse. Genom att kombinera dessa tre faktorer kan du vara säker på att du som kund får hög kvalitet till ett förmånligt pris.

  Om du vill ha en offert är du hjärtligt välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret, eller så kan du självklart ringa oss och ställa alla dina frågor och funderingar!

  Kostnadsfri offert

  När du hör dig av till oss får du inte bara ett trevligt bemötande från vår härliga personal på kontoret - du får också en helt kostnadsfri offert & rådgivning.

  Fyll i kontaktformuläret eller testa vår Offertkalkylator för att få ett pris direkt.


  Rådgivning & Planering

  När du fått ditt pris och det är dags att boka, tar du kontakt med oss för att gå igenom hur du vill att din flyttstädning ska gå till på smidigast möjliga vis. Du behöver inte vara delaktig när det är dags att börja städa, utan vi kan arbeta runt ditt jobb, skola eller andra åtaganden. Du behöver inte ledigt eller vänta på oss - vi fixar allt!

  Pålitlig utförd Flyttstädning med Garanti

  Vi kommer sedan ut till din bostad och utför din flyttstädning. För att du ska känna dig så trygg som möjligt så lämnar vi givetvis en omfattande flyttstädgaranti på alla jobb, så om nu mot förmodan någon inte skulle vara nöjd, så kommer vi tillbaka och fixar det! 

  Läs mer om detta i våra villkor.

  Flyttstädning

  Därför ska du anlita Sveastäd till Flyttstädning.

  De flesta av oss är medvetna om hur krävande en flytt kan vara, både fysiskt och mentalt. Oavsett om man flyttar långt eller kort, stort eller litet, är en flytt något som de flesta upplever som besvärligt. Packning, försäljning, magasinering, inköp av nytt, hyra släp eller lastbil – och precis när man fått det tyngsta överstökat är det dags att påbörja flyttstädningen. Det kanske inte alla vet, men flyttstädning skiljer sig markant från den veckovisa städningen man utför hemma. En del skulle nog hålla med om att det är det mest krävande momentet i en flytt.

  Att stressa igenom en flyttstädning är inte rekommenderat. Det kan bli mycket dyrt för alla inblandade, och det är därför inte konstigt att allt fler väljer att anlita en professionell städfirma.

  Vi vill naturligtvis att du ska slippa oroa dig för allt detta. Vi har erfaren personal med bevisad kompetens och högkvalitativa resultat. Självklart erbjuder vi även en garanti för alla våra kunder som bokar en flyttstädning hos oss.

  Fördelar med att anlita Sveastäd för din Flyttstädning.

  1. Tidsbesparing: Tid är en bristvara under flyttdagen, och den mest krävande delen är faktiskt själva flyttstädningen. Genom att anlita Sveastäd så kan du fokusera på annat och lämna över det hårda arbetet till proffsen.

  2. Kostnadseffektivt: Många tänker att en Flyttstädning är en renodlad utgift, men om du räknar i antalet timmar som krävs för en privatperson att utföra en komplett flyttstädning, och för att inte tala om den fysiska insatsen, så kan man lätt räkna hem det!

  3. Hög kvalitetsstandard: Vi på Sveastäd är kända för att vara professionella och hålla hög kvalitet. Oavsett om det är flytthjälp eller städning, kan du förvänta dig toppklassig service. Vi kan med gott självförtroende erbjuda dig en TOTAL Flyttstädgaranti på alla flyttstädningar.

  Vi kan det här. Låt oss göra det hårda jobbet medans du tänker på annat.

  Välj en pålitlig städfirma för din Flyttstädning.

  Vi är stolta över det vi gör, och vi tycker inte det är konstigt varför våra kunder och samarbetspartners regelbundet ger oss höga betyg. Vi kan stoltsera med våra nyckelfärdigheter som :

  1. Expertis och Djupgående Erfarenhet

   Även om Sveastäd kan klassas som en relativt ung städfirma, så har vi länge funnits på marknaden och har en personalstyrka fylld av erfarenhet. Vår kompetenta personal har bakgrunder från olika specialitéer inom städbranschen, vilket gör att vi kan erbjuda en expertis på alla typer av städningar som är svårmatchad. Framförallt inom Flyttstädning.

  2. Oslagbar Kvalitet och Service

   De flesta städfirmor vill såklart belysa sin kvalitet och service. Detta är den viktigaste delen i städbranschen och är de moment som gör kunderna riktigt nöjda. Varje detalj, från vårt välunderhållna utrustning till våra professionellt framställda medarbetare, pratar för sig självt.

   När det kommer till flyttstädning gör vi alltid det där lilla extra. Ditt hem kommer att vara skinande rent, utan att du ska behöva göra varken för- eller efterarbete. Om du, din köpare eller din hyresvärd inte skulle vara nöjda, så återvänder vi och åtgärdar detta, då alla våra jobb utförs med en flyttstädgaranti.

  3. Mångsidiga Lösningar

   Vi på Sveastäd vill jobba flexibel med varje projekt vi tar oss an. Oavsett om det handlar om en enklare flyttstädning för en mindre lägenhet eller en större, mer komplex uppgift, har vi kapaciteten och erfarenheten att leverera. Om din bostad eller objekt har avstickande delar, så som stora fönster, högt i tak, extra våtutrymmen eller dylikt – så ser vi till att detta finns med i både offert och utförande. 

   Är du även ute efter en så kallad “all inclusive” lösning? Vårt systerbolag Atlas Flytt & Transport finns då till förfrogande. Genom att kombinera både flytt och flyttstädning så har du en lösning som gör att du bara kan lämna över nycklarna och låta oss sköta resten. 

  Så väljer du rätt Städfirma.

  Att välja rätt städfirma när det kommer till flyttstädning kommer vara skillnaden på en lätt och smidig flytt, och en omständig eller i värsta fall katastrofal flytt. 

  Därför kan vi ge dig lite tips om hur du väljer rätt städfirma och inte bara stirrar dig blind på priset.

  1. Gott rykte

  Det första du bör titta på när du väljer städfirma är deras rykte.
  Recensioner och kundomdömen kan ge en god bild av företagets pålitlighet och kvalitet, men berättar kanske inte alltid hela historien. Majoriteten av recensioner på internet är oftast i negativ bemärkelse – men såklart är det sällan rök utan eld..

  Ett företag med många positiva recensioner och höga betyg är ofta ett tryggt val. Men det gäller även att ta en titt på villkor, bemötande och hur uppdraget är utformat.

  2. Specificerad Offert utan överraskningar

  Ingen vill stöta på oväntade kostnader när det kommer till städning. En tydlig och specificerad offert är därför viktig.

  Kontrollera att allt som behöver städas är inkluderat i priset, och att det inte tillkommer några dolda avgifter. Inom flyttstädning kan detta inkludera allt från fönsterputsning, tillägg för ugn, persienner eller ventilationer. 

  När du jämför offerter, jämför alltid kompletta flyttstädningar.

  3. Flyttstädgaranti

  En seriös städfirma erbjuder alltid en form av städgaranti, och det är extra viktigt när det gäller flyttstädning. Det kan vara en garanti som säkerställer att arbetet blir omgjort om det inte skulle bli godkänt vid besiktning, till exempel. En sådan garanti kan spara dig både tid och pengar, och det är en god indikation på att företaget tar sitt uppdrag på allvar.


  Genom att ta hänsyn till dessa tre punkter kan du göra ett mer välgrundat val och öka chansen att du blir nöjd med din flyttstädning. Det lönar sig att göra sin hemläxa. 

  Allt ovan kan du med trygghet hitta hos oss på Sveastäd. 

  Så väljer du rätt Städfirma.

  Lägst pris är inte alltid billigast.

  Hos Sveastäd lever vi efter en viktig princip: kvalitet kostar, men det lönar sig i längden. När det kommer till att välja en städfirma för flyttstädning kan det vara enkelt att bara titta på priset. Alla vill ju göra en bra affär och spara pengar.

  Men det är viktigt att inte enbart fokusera på det lägsta priset. I städbranschen, precis som i alla servicebranscher, får du ofta vad du betalar för. Ett lågt pris kan vara lockande, men det kan också indikera brister i kvalitet eller till och med dolda kostnader som uppstår längre fram.

  Sveastäd erbjuder en balans mellan pris och kvalitet, och vi gör aldrig avkall på den senare för att erbjuda ett lägre pris. Vi inkluderar alltid allt som en fullständig flyttstädning bör innehålla, enligt de föreskrifter och rekommendationer som finns. Det betyder ingen överraskning eller dolda kostnader.

  Vår konkurrenskraftiga prissättning reflekterar också det värde som vi tillför i form av vår omfattande flyttstädgaranti. Om det skulle vara så att städningen inte godkänns eller om du inte är nöjd, kommer vi att åtgärda eventuella brister utan extra kostnad. Detta är ett bevis på vårt engagemang för att leverera det bästa möjliga resultatet.

  Så när du funderar på vilken städfirma du ska välja för din flyttstädning, kom ihåg att det lägsta priset inte alltid är det mest ekonomiska i längden.

  Med Sveastäd får du en tjänst där kvalitet och kundnöjdhet alltid är i fokus, och det gör oss till ett smart val för din flyttstädning. Och du, det behöver inte kosta för mycket heller.

  Lägst pris är inte alltid billigast.

  Flyttstäda

  Kombinera Flytthjälp & Flyttstädning

  Att flyttstäda är utan tvekan en av de mest krävande delarna i hela flyttprocessen. Många som står mitt i flyttkaoset inser plötsligt vikten av att anlita professionell hjälp, inte bara för att flytta bohaget, men framför allt för att utföra flyttstädningen. Detta är inte en uppgift som liknar veckostädning eller den årliga vårstädningen; flyttstädning är en omfattande och detaljerad process som kräver tid, ansträngning och expertis.

  Kombinationen av Flytthjälp och Flyttstädning från Sveastäd och Atlas Flytt

  När du väljer att kombinera flytthjälp med flyttstädning genom oss på Sveastäd och vår partner Atlas Flytt, får du en hel rad med fördelar. För det första, det kan vara mycket kostnadseffektivt. Vi erbjuder ofta rabatterade priser när du bokar flera tjänster samtidigt. För det andra, logistiken kring flytten blir mycket smidigare. Vi kan skräddarsy planeringen så att den passar dina specifika behov, och allting sker i en välkoordinerad process.

  Fördelar med att Kombinera Flytthjälp och Flyttstädning med Sveastäd

  • Tidsbesparing: En av de största fördelarna är att du sparar tid. Medan Atlas Flytt tar hand om dina saker, kan vårt professionella städteam från Sveastäd påbörja flyttstädningen. Detta möjliggör en parallell process och påskyndar hela flytten.
  • Effektivitet: Vårt samarbete med Atlas Flytt säkerställer att hela processen, från flytt till flyttstädning, sköts med högsta möjliga effektivitet. Vi har rätt utrustning och den expertis som krävs för att göra båda delarna av flytten smidig.
  • Mindre stress: Att flytta är stressigt nog som det är. Genom att kombinera tjänsterna minskar du antalet saker att oroa dig för, och kan därmed fokusera på andra aspekter av flytten.
  • Flyttstädgaranti: Hos Sveastäd tar vi kvalitet på allvar. Om något inte skulle städas enligt de höga standarder vi satt, kommer vi att rätta till det utan extra kostnad. Detta är vår flyttstädgaranti, och den gäller oavsett om du bokar en enstaka tjänst eller en kombination.

  När du väljer Sveastäd och Atlas Flytt får du inte bara en effektiv och stressfri flytt, du får också en flyttstädning som uppfyller alla tänkbara kvalitetskrav. Det gör oss till ditt självklara val för en helhetslösning kring din flytt.

  Vad kostar flyttstäd

  Flyttstädning Pris

  Vad kostar Flyttstäd?

  Att ta steget att anlita en professionell tjänst för flyttstädning är för många ett klokt beslut. Många har aldrig tidigare använt sig av en tjänst som denna, och en av de första frågorna som dyker upp är naturligtvis: Vad kostar en flyttstädning? För att klargöra detta har vi sammanställt en liten översikt.

  Många av våra kunder har faktiskt aldrig anlitat en flyttfirma förut. Och nästan lika många har aldrig anlitat ett proffs för flyttstädning heller.

  Här nedan kan du få ett övergripande exempel på vad en flyttstädning kostar. Notera att detta bara är exempel och speglar inte en faktiskt offert. För att exakt pris för just din flyttstädning i samband eller utan flytthjälp, slå oss en signal!

  Prissättning av Flyttstädning: Exempel

  Flyttstädning pris kan variera mycket, beroende på flera faktorer. Det kan vara allt från storleken på din bostad till vilken tjänst du väljer att anlita. Här går vi igenom de mest grundläggande aspekterna av hur flyttstädning pris sätts.

  Pris per Kvadratmeter

  Det vanligaste sättet att sätta flyttstädning pris är per kvadratmeter. Priset per kvadratmeter kan skilja sig åt beroende på bostadens storlek. Generellt kan man säga:

  • Upp till 50 kvm: cirka 50 kr/kvm
  • 51-100 kvm: cirka 40 kr/kvm
  • Över 100 kvm: cirka 30 kr/kvm

  Om du exempelvis har en lägenhet på 70 kvm skulle flyttstädning pris ligga runt 40 kr/kvm, vilket skulle innebära en total kostnad på omkring 2 800 kr. Dessa siffror inkluderar redan RUT-avdraget.

  Flyttstädning på Timpenning

  Flyttstädning pris kan även sättas per timme. Detta kan vara bra om din bostad redan är i gott skick och städningen antas gå snabbt. Men var medveten om att detta kan bli dyrare om städningen tar längre tid än förväntat.

  RUT-avdraget i Sverige

  En av de stora fördelarna i Sverige är möjligheten till RUT-avdrag. Med detta kan du dra av 50% av arbetskostnaden för flyttstädningen. Det mesta av kostnaden för en flyttstädning består av arbete, så du får nästan hela beloppet halverat. En flyttstädning för en bostad på 100 kvm skulle utan RUT-avdrag kosta runt 8 000 kr, men med avdraget kommer det ner till ungefär 4 000 kr.

  Undantag för RUT-avdraget

  Observera att det finns vissa undantag gällande RUT-avdraget. Företag och dödsbon kan inte nyttja detta avdrag. Det är viktigt att vara medveten om detta för att undvika oväntade kostnader.

  Slutsatsen är att att anlita oss för flyttstädning inte bara sparar dig tid och ansträngning men även kan vara mycket kostnadseffektivt, speciellt med möjligheten till RUT-avdrag. Vill du få en exakt offert för din flyttstädning, tveka inte att kontakta oss.

  RUT-Avdrag Flyttstädning.

  Information om RUTavdrag när du anlitar Städfirma för Flyttstädning.

  Användning av RUT-avdrag vid bokning av städtjänster med Sveastäd

  Om du anlitar Sveastäd för Flyttstäd får du vanligtvis möjligheten som privatperson att använda dig av RUT-avdraget, vilket reducerar arbetskostnaden med 50%.

  Vad är RUT-avdraget?

  RUT-avdraget står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Det är en skattereduktion som gör det ekonomiskt enklare för personer att utnyttja olika hushållsnära tjänster som städning, flytt och liknande.

  Hur RUT-avdraget fungerar med städtjänster

  När du väljer Sveastäd för din Flyttstäd, appliceras RUT-avdraget direkt på din faktura. Det innebär att du inte behöver hantera något extra pappersarbete, vilket gör processen smidigare.

  Hur mycket kan du spara?

  Aktuellt kan du dra av 50% av arbetskostnaden upp till ett belopp av 50 000 kronor per år och person. Om den totala arbetskostnaden exempelvis ligger på 4000 kronor, kommer din faktura att minskas med 2000 kronor på grund av RUT-avdraget. Notera att dessa siffror kan förändras och att det alltid är bäst att verifiera informationen via Skatteverket.

  Vilka kan utnyttja RUT-avdraget?

  Alla som är skattskyldiga i Sverige har möjlighet att använda sig av RUT-avdraget. Det inkluderar dig själv, samt din make/maka eller sambo om ni är folkbokförda på samma adress. Det krävs dock att du har en inkomst och betalar skatt i Sverige.

  Vad omfattas inte av RUT?

  Det är viktigt att känna till vilka tjänster som inte kvalificerar för RUT-avdrag. Till exempel:

  • Transportkostnader och fordonstaxor
  • Körningar till återvinningsanläggningar
  • Hantering av dödsbo
  • Tjänster i företagslokaler
  • Inköp av produkter från butiker

  Om du har frågor om en offert, kan du alltid konsultera Skatteverket för klarhet. Om exempelvis en offert för ett dödsbo inkluderar RUT, bör du vara extra uppmärksam.

  Varför välja just Sveastäd?

  Vi tar vårt uppdrag på största allvar. Vi fokuserar inte bara på att leverera högkvalitativa flytt- och städtjänster, utan också på att säkerställa att våra kunder erhåller korrekta och förmånliga skatteavdrag.

  Checklista Flyttstädning

  Tips inför Flyttstädningen

  Om du skulle välja att genomföra flyttstäd på egen hand, så har du här ett par tips från oss på Sveastäd:

  1. Planering i god tid: Starta med att upprätta en checklista över alla rum och ytor som behöver städas. Det minimerar risken att du glömmer något viktigt.

  2. Förbered dina städverktyg: Se till att du har allt du behöver för städningen. Detta omfattar hink, skrubborste, rengöringsmedel, trasor och en dammsugare.

  3. Städa från toppen: Starta med att dammsuga tak och väggar så att du undviker att damm samlas på redan rengjorda ytor.

  4. Extra uppmärksamhet på kök och badrum: Dessa utrymmen brukar vara smutsigast. Tänk på att städa bakom och under köksapparater, samt kakel och fogar i badrummet.

  5. Fönsterrengöring: För bästa resultat, använd en fönsterskrapa och särskilt rengöringsmedel för fönster.

  6. Rengör skåp och garderober: Ta bort allt innehåll och rengör sedan hyllorna. Se till att torka ur dem ordentligt.

  7. Återställ bostaden: Om du har genomfört förändringar som målning, se till att allt återgår till det ursprungliga skicket om så behövs.

  8. Gör en slutkontroll: Innan du avslutar och lämnar bostaden, gå igenom alla rum en sista gång för att försäkra dig om att inget har blivit förbisedd.

  Följ dessa tips för att göra din flyttstädning betydligt enklare!

  Tips inför Flyttstädningen

  Priser Flyttstädning

  Fast pris på Flyttstäd

  Den mest populära offerten vi skickar ut på flyttstäd, flytthjälp och städtjänster är på fast pris.

  Detta är såklart ingenting vi har något emot, det ger både er och oss en trygghet och sätter ett krav på effektivitet och kvalitet på oss som städfirma.

  Här är några fördelar med att välja fast pris på ditt flyttstäd. 

   1. Förutsägbarhet: Med fast pris vet du redan från starten exakt hur mycket det kommer att kosta.

    Det tar bort osäkerhet kring eventuella dolda avgifter eller oväntade kostnader, som trafikstockning eller motorhaveri med flyttbilen.

   2. Budgetvänligt: När den totala kostnaden är känd i förväg, kan du enklare budgetera och planera din ekonomi i samband med flytten.

   3. Ingen stress: Fast pris minimerar stressen av att behöva hålla koll på tiden och oroa sig för att jobbet kan dra ut på tiden och därmed bli dyrare.

   4. Transparent kommunikation: Ett fast pris kommer ofta med en klar och tydlig beskrivning av vad som ingår i tjänsten, vilket minskar risken för missförstånd mellan dig och tjänsteleverantören.

   5. Effektivitet: Företag som ger fast pris har vanligtvis en välplanerad och tidseffektiv strategi för att slutföra jobbet inom den avtalade tidsramen.

    Att försena arbetet eller missa en deadline är då negativt för både företaget och kunden.

  Genom att erbjuda fasta priser på flytt och flyttstädning ser vi till att du som kund känner dig nöjd och trygg både före, under och efter flytten.

  Fast pris på Flyttstäd
  Vad ingår i en flyttstädning

  Vad ingår i en Flyttstädning ?

  Vad som inkluderas i en flyttstädning kan variera, men det finns en allmänt accepterad branschpraxis som fastighetsägare och hyresvärdar brukar följa. Denna praxis ger en bra indikation på den städnivå och de arbetsuppgifter som rimligen kan förväntas av en hyresgäst vid utflyttning.

  När du bokar flyttstädning genom oss på Sveastäd, är vår princip att ‘allt ingår’ i priset. Om inte din hyresvärd eller den som köpt din bostad har särskilda krav som går utöver det normala, så tar vi hand om det utan extra kostnad för dig.

  Så, med oss behöver du inte oroa dig för små detaljer. Vi tar hand om allt så att du kan fokusera på din flytt.

  Flyttstädning Checklista

  Flyttstädning är nog den mest omfattande städningen du kommer göra i ditt liv och det är lätt att glömma något. Här är en detaljerad checklista som kan vara till hjälp om du planerar att göra städningen själv, eller om du vill veta vad som normalt sett inkluderas i en professionell flyttstädning.

  1. Allmänt i alla rum

  • Dammsug och moppa alla golv.
  • Torka ner alla lister, dörrar och dörrkarmar.
  • Gör rent fönster, fönsterbrädor och karmar.
  • Torka av vägguttag och strömbrytare.
  • Rengör in- och utsidan av alla garderober, skåp och lådor.
  • Ta bort spikar, skruvar och krokar från väggar och tak.

  2. Kök

  • Avfrosta och rengör kyl och frys. Torka alla hyllor och lådor.
  • Gör rent ugn, häll och köksfläkt. Glöm ej fläktens filter!
  • Rengör diskmaskinen, både inuti och utanpå.
  • Rengör alla skåp och lådor, både in- och utvändigt.
  • Torka av bänkytor och väggar från matrester och fläckar.

  3. Badrum

  • Skrubba toalett, handfat och badkar eller dusch.
  • Gör rent kakel och fogar.
  • Tvätta golvet, speciellt kring toalettområdet.
  • Rengör spegeln och eventuella badrumsskåp.
  • Se till att avloppen är fria från hår och smuts.

  4. Sovrum och vardagsrum

  • Dammsug och torka alla golv.
  • Rengör fönster och fönsterkarmar.
  • Torka lister, hyllor och andra ytor.
  • Gör rent in- och utsidan av garderober och skåp.

  5. Tvättstuga

  • Rengör tvättmaskin och torktumlare, både inuti och utvändigt.
  • Rengör tvättmedelsfack och filter.
  • Moppa golvet runt maskinerna.

  6. Balkong eller uteplats

  • Sopa och tvätta golvet.
  • Rengör eventuell utemöblering.
  • Töm blomlådor om sådana finns.

  7. Förråd och garage

  • Sopa och torka golvet.
  • Ta bort oönskade objekt och skräp.
  • Rengör hyllor och andra förvaringsutrymmen.

  8. Extra Tips

  • Ta med alla personliga tillhörigheter.
  • Återställ eventuella ändringar som du har gjort i bostaden, till exempel om du har målat eller tapetserat, enligt hyres- eller köpeavtal.
  • Gå igenom alla rum en extra gång för att vara säker på att ingenting har blivit kvar eller missats.

  Med denna checklista till hands kommer din flyttstädning att bli både grundlig och effektiv om du tar dig an den själv!

  Verkar det jobbigt? Mycket att göra? Låt proffsen fixa det. Ta kontakt med oss idag för en gratis offert på din flyttstädning.